HOT STONE MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM - TERAPEUTSKI WELLNESS DOŽIVLJAJ

 spa1

Hot Stone masaža je jedinstvena tehnika koja koristi zagrijano kamenje kao dio masaže u cilju oslobađanja napetosti i smirivanja nervnog sistema. Efekt masaže je očigledan od prvog momenta, smanjuje se stres i napetost mišića, potiče cirkulacija sa jakim drenažnim efektom i detoxikacijom. Povoljno djeluje na reumatska stanja, anksioznost, nesanicu i depresiju, odklanja glavobolje, probavne smetnje i smetnje u mjesečnom ciklusu, umanjuje bolove u leđima, te bolove kod artritisa.

Zagrijano kamenje polažemo na tijelo u svrhu opuštanja i izvlačenja napetosti i bola iz tijela. Kamenje balansira i prizemljuje naš organizam, stavlja u harmoniju prijeko potrebne i osnovne veze između duha i tijela, a također svojom toplinom i težinom mentalno i fizički fokusira našu pažnju na masažu i usredotočuje našu prisutnost.

U Hot Stone masaži koristimo crno bazaltno kamenje jer najdulje zadržava toplinu. Ovaj rukom sakupljani bazaltni prirodni kamen vulkanskog je porijekla (Peru), njegov toplinski kapacitet je izuzetan i ujednačen, gotovo mekana površina idealna je za  terapeutski učinak na tijelo i um, te pomiruje energiju Yina i Yanga. Svrha ove masaže koja spada u jake energetske tretmane jer potaknuti vitalnu energiju tijela i samopouzdanje. Štoviše, fizička težina kamenja i činjenica da je stvoreno od same majke zemlje povezuje svaku osobu sa tom zemljom.

Kamenje ili kristali koji odgovaraju pojedinoj čakri tijekom masaže mogu se koristiti da stimuliraju te centre, te se ponekad smještaju na njih tijekom Hot Stone masaže da ih pomognu „otvoriti”, pružajući tako tijelu duboku relaksaciju i oslobađajući ga od stresa.

Trajanje tretmana 60 min

 

 

REFLEKSOLOGIJA – TERAPEUTSKA MASAŽA STOPALA

130 4992x3320 300dpi all-free-download.com 3776956Refleksologija je tehnika apliciranja pritiska na refleksna područja stopala kojom se tijelo dovodi u stanje duboke relaksacije i stimulira se prirodni tjelesni proces ozdravljenja. To je prirodna metoda postizanja veće razine energije, jačanja imuniteta i stvaranja jačeg tijela i smirenijeg duha. Cilj refleksološke masaže stopala je balansiranje organizma i stvaranje harmonije u tijelu.

Naši organi, živci, žlijezde i svi ostali dijelovi tijela povezani su refleksnim točkama koje se nalaze na našim stopalima. Stimuliranjem tih refleksnih točki tehnikom pritiska i masažom, mi stvaramo direktni podražaj na određeni dio tijela. Desno stopalo predstavlja desnu polovicu tijela, a lijevo stopalo lijevu polovicu tijela. Refleksolog pritiskom ili masažom određenog djela stopala stimulira cirkulaciju i živce, potičući na taj način prirodni proces ozdravljenja.

Korijeni refleksologije i njene veze sa brigom o zdravlju pojedinca potiču još iz drevnog Egipta, gdje je ona bila prakticirana kao sredstvo preventive ili tretiranja pojedinog medicinskog problema.

Moderna refleksologija stopalo dijeli u zone, vodeći se principom da unutar tih zona stopalima struji energija među svim organima i dijelovima našeg tijela. Ako energija struji bez zastoja onda svi naši organi, mišići, žlijezde i krvotok rade na optimalnom nivou važnom za naše dobro zdravlje. Ako je energija blokirana onda ona negativno utječe na svaki organ koji je dio blokirane zone. Kada refleksolog na stopalu naiđe na osjetljivo područje, to je indikacija disbalansa organa u cijeloj dužini te zone. Koristeći tehniku pritiska i masaže kroz refleksologiju stvaramo signal koji nervnim sustavom putuje do našeg mozga, na taj način stimuliramo unutarnje organe u cilju reguliranja i poboljšanja njihove funkcije.

Trajanje tretmana 30 min

Dobrobiti refleksologije su slijedeće:

 • Potiče oporavak tijela od bilo kojeg trenutnog poremećaja
 • Oslobađa nas od stresa
 • Pojačava naš imunološki sistem
 • Olakšava bol
 • Pospješuje cirkulaciju
 • Pospješuje rad crijeva
 • Eliminira otpadne tvari iz organizma
 • Čisti tijelo od toksina
 • Poboljšava rad nervnog sustava
 • Potiče opću relaksaciju
 • Pomaže prilikom post-operativnog oporavka smanjujući bol i potičući zacjeljivanje       

 

 

 

AROMAMASAŽA

aroma2Aromamasaža je najčešći i najučinkovitiji oblik aromaterapeutskih tretmana. Tijekom masaže eterična ulja razrijeđena u baznom ulju kroz kožu ulaze u naš krvotok odnosno tjelesni sustav. Zavisno o tipu kože klijenta, kao i cilju odnosno vrsti problema odabire se bazno ulje u kojem se razrijeđuju odabrana eterična ulja. Tijekom masaže eterična ulja kroz pore ulaze u tkivo i krvotok i prenose se po cijelom tijelu gdje ovisno o ulju i njegovom kemijskom sastavu djeluju na određene organe, tkiva, hormonski i živčani sustav. Također ulja djeluju svojim mirisom na emocije i duh. Opći i specijalni hvatovi masaže djeluju na mišiće i vezivno tkivo tako da potiču cirkulaciju i kretanje limfe, a time otplavljivanje nakupljenih toksina (koji mogu biti uzrok boli), omekšavaju tkivo i opuštaju ga.Djelujući direktno na tijelo, paralelno balansiramo čitavo biće klijenta, usklađujući energije uma, emocija i duha. Zavisno od kemijskog sastava, eterična ulja mogu djelovati umirujuće ili stimulirajuće.Učinci ove masaže na tijelo i um su višestruki - ona poboljšava cirkulaciju, regulira krvni tlak, stimulira limfu, potiče detoksikaciju, regulira probavu, jača imunosustav, olakšava bolove, glavobolje, stvara osjećaj zadovoljstva, reducira stres te se njome postiže duboka relaksacija.

Trajanje tretmana 90 min

 

KLASIČNA MASAŽA (sportska, medicinska, švedska, antistres-opuštajuća)

 

spa-1Masaža je tehnika nanošenja nježnih dodira i pokreta na tijelo u svrhu opuštanja napetosti i bolova koje osjećamo. Utemeljene su razne metode, a najčešće se spominju one istočnjačke (orijentalne) i, naravno, suvremene (zapadnjačke). Masaža je jedna od najstarijih medicinskih tehnika, ona je lijek za mnoga kronična stanja, bolove u leđima, artritis, visoki krvni tlak, dijabetes i depresiju. Glavni cilj masaže je opuštanje tijela i duha. Napetost, stres, uznemirenost, tjeskoba i slična psihoemotivna stanja najčešći su uzrok raznih fizičkih poremečaja. Opuštanjem mišiča, fascije i drugih tkiva, te smirenjem uma i duha, postižu se nebrojene blagodati za zdravlje cijelog bića na svim razinama postojanja. Također ublažava nuspojave pušačke apstinencije. Masaža nakon ozljeda ili ako patite od reumatskih bolova je odličan izbor, pospješuju cirkulaciju, pomažu kod nategnutosti mišića te povisuju postotak endorfina u organizmu. Svakodnevni stres može dovesti do raznih oboljenja, što se također može spriječiti redovitim masažama. Također kao oružje simptoma PMS-a masaže su se pokazale efikasnima - uklanjaju nuspojave kao što su nervoza, razdražljivost i bol.

Trajanje tretmana 30 - 60 min

 

 

 

ANTICELULITNA MASAŽA

5Svaka metoda za rješavanje celulita ima za cilj smanjiti količinu masnih stanica, poboljšati krvotok, vratiti elastičnost i tonus vezivnog tkiva te stimulirati izlučivanje otpadnih tvari iz organizma. Celulit se stvara u vezivnom tkivu, a sastoji se od masnoće, vode i otpadnih toksičnih tvari. Kroz masno vezivno tkivo neprestano kruže hranjive tekućine: voda, krv, limfa, koje njima raznose kisik i hranjive sastojke čisteći ga od štetnih tvari. Promjene nastaju kada je usporen proces otklanjanja otpadaka. Celulit nastaje onda kada organizam nije u stanju osloboditi se od otrovnih tvari. Zbog toga vezivna tkiva zasićena vodom i otpacima debljaju, postaju tvrda i stvaraju nepokretne džepove koji nabujaju dok se ne pretvore u tkivo slično narančinoj kori. Masaža osobito pomaže onim dijelovima tijela na koje se teško utječe vježbanjem kao što je unutrašnja strana koljenja ili gornji vanjski dio bedara. Masažom se može točno prići ugroženom području i prilagoditi intenzitet dodira individualnim pristupom. Da bi se postigli najbolji rezultati preporuća se  anticelulitnu masažu kombinirati sa ostalim aticelulitnim  tretmanima.
Trajanje tretmana: 30 min
Parcijalna masaža nogu, stražnjice i trbuha, s pokretima koji potiću cirkulaciju, uklanjaju toksine, te učvršćuju tonus kože

 

 

HOT STONE ANTICELULITNI MASAŽNI TRETMANstones6

 

Apsolutni hit tretman anticelulitna hot stone masaža je masažna tehnika koja objedinjuje masažu vručim vulkanskim kamenjem i hladnim anticelulitnim gel preparatima. Uz intenzivnim masažni učinak već poznat u otklanjanju celulita u ovom tretmanu potičemo jaki drenažni učinak i izuzetnu mikocirkulaciju toplo hladnim efektom koji za rezultat daje predivnu zategnutu kožu bez narančine kore. Preporuka je napraviti paket od 10 tretmana.

Trajanje tretmana 30 min

 

 

 

131 3756x2872 300dpi all-free-download.com 6349627

AROMATERAPIJA LICA

 

Opustite se i uživajte u našem specijalnom tretmanom koji će Vas riješiti glavobolje i napetosti. Nježnim masažnim pokretima i stimulacijom refleksnih točaka lica raznim eteričnim uljima za poboljšanje vitalnosti, elastičnosti, cirkulacije i ishranu kože doživite novi i posebni ugođaj te fantastični smirujući učinak.

Trajanje tretmana 60 min