Depilacije za žene i muškarce

Depilacija ima dugu tradiciju još iz vremena Egipćana i Rimljana. Egipatski svećenici bili su potpuno depilirani jer se pokazivanje dlačica smatralo amoralnim. Antički Rimljani također su koristili depilaciju osobito prije ulaska u terme. Budući da su se podvrgavali i masažama smatrali su da se bolji rezultati postižu ukoliko je koža glatka

 

man2

 

DEPILACIJA VOSKOM

 

 

Depilacija voskom je vrlo popularna metoda depilacije za trajnije rezultate. Kad je vosak topao, ulazi u folikule i izvlači u cijelosti dlaku iz korijena. Kad se obavlja mjesečno, depilacija voskom znači da će dlakama trebati više vremena da narastu jer se uklanjaju iz korijena, za razliku od brijanja koje samo reže dlake. Dlake će vam narasti tek za 3-6 tjedana. Osim toga, gustoća novonaraslih dlaka je manja a one su tanje. S vremenom, ponovi rast dlaka može potpuno prestati.Postupak depilacije voskom  počinje nanošenjem posebnog losiona za depilaciju (obični losioni i kreme nisu dobri jer od njih vosak skliže sa dlake). Tada se na kožu nanosi vosak i prekriva trakama tkanine.  Kad se vosak stvrdne, trake se naglo povlače u smjeru suprotnom rastu dlaka. Najbolji način reduciranja boli je opuštanje. Kad ste napeti, folikule se zatvore i vosak ne dopire do korijena dlake.

 

 

EGIPATSKA DEPILACIJA ISIS ŠEĆERNOM PASTOM

Egipatska je depilacija idealna alternativa za sve one čija koža loše reagira na ostale oblike depilacije. Kako je šećerna pasta posve prirodna mješavina šećera, limuna i biljnih sastojaka dobivena od mješavine glukoze, fruktoze i saharoze, sastoji se od vrlo malih molekula i za razliku od običnog voska, prodire puno dublje u kožu. Na taj način, osim što dlaku izvlači iz korijena i ne trga ju, pospješuje zatvaranje folikule čime je daljnji rast dlake otežan tako da nove izbijaju tek za 4 do 6 tjedana.

5Iako depilacija traje nešto duže od obične depilacije voskom, postupak je manje bolan, a rezultati depiliranja traju duže. S vremenom dlačice postaju mekše i rjeđe, upravo zbog djelovanja mješavine prirodnih šećera i postepenog zatvaranja folikule u dubljem sloju kože.

Smjer nanošenja i smjer čupanja dlačica pastom drugačiji su nego kod depiliranja običnim voskom, te upravo zbog toga nema neugodnih i ružnih prištića koji nastaju zbog urastanja dlačica pod kožu.

S obzirom na blagotvorna djelovanja glukoze, saharoze i fruktoze, koža nakon depiliranja nema ružnih crvenih točkica niti alergijskih reakcija, zato se preporučuje i za depilaciju ruku, prepona i brazilsku depilaciju gdje je koža posebno nježna i osjetljiva. Odlična je kod žena sklonih proširenju kapilara jer se hladna nanosi na kožu, a prilikom depiliranja šećernom pastom radi se i svojevrstan piling, tako da je koža nakon delipacije izuzetno glatka i mekana.

Pasta je hipoalergena i ne izaziva nikakve reakcije. Higijenski je na visokoj razini jer se jednom upotrebljena pasta nikada iznova ne upotrebljava. Ne postoji mogućnost zaraza jer se šećer ponaša kao prirodni konzervans i ne dopušta razvoj bakterija.